Onze missie: uw downtime reduceren
Over Customdrone

Wij leveren een unieke combinatie van drones en kunstmatige intelligentie die enorme besparingen oplevert. Niet in theorie, maar in de praktijk.

Wij bestaan al bijna net zo lang als dat er drones bestaan. En verzorgen de complete en succesvolle implementatie van drones voor visuele inspecties in uw bedrijf. En zorgen voor de antwoorden die daarvoor nodig zijn.

Customdrone heeft meer dan 7 jaar ervaring in de toepassing van drones. De laatste jaren hebben wij ons volledig gespecialiseerd in visuele inspecties. In dat vakgebied hebben wij de kennis, ervaring en het netwerk die nodig is in deze complexe materie.

In een wereld die zo snel ontwikkelt geloven wij dat een dergelijk specialisme nodig is om met future-proof oplossingen te kunnen komen. We zijn bovendien volledig onafhankelijk: zo weten onze opdrachtgevers zeker dat ze altijd de beste oplossing geadviseerd krijgen.

Dat dat werkt blijkt uit ons klantenportfolio: Wij implementeren proven technology bij toonaangevende bedrijven zoals KLM, Huisman en de ESA, die vertrouwen op onze kennis en ervaring.

referenties
See better.

Feit: Drones zien meer dan mensen. Hoe dat kan?

Om te beginnen omdat een drone op plaatsen kan kijken die moeilijk fysiek te benaderen zijn. Neem de onderkant van een brug of kraan.

Daarnaast kan een drone uitgerust worden met allerlei verschillende soorten camera’s. Met een zoomlens kunnen oppervlaktes heel nauwkeurig worden geinspecteerd en zien ze even goed als het menselijk oog - mits dat oog dichtbij het object kan komen. Met bijvoorbeeld een warmtebeeldcamera kan de drone zien wat het menselijk oog niet kan zien.

Wij ‘leren’ de drone om de afwijkingen die voor u relevant zijn te herkennen en rapporteren. Daarvoor gebruiken we kunstmatig intelligentie.  Zo hoeft u dus niet elk beeldje van de drone te bekijken, maar rapporteert de drone afwijkingen. En hoeft u alleen die afwijkingen te bekijken. En eventueel actie te ondernemen.

Voorbeelden van wat een drone kan zien en rapporteren:

 • Roestvorming
 • Metaalmoeheid
 • Metaaldikte
 • Verfkwaliteit
 • Constructiefouten
 • Verfschade
 • Losse bouten of moeren
 • Loshangende kabels
 • Bliksemschade
 • Temperatuur
 • Kapotte zonnecellen in zonnepanelen
 • En wellicht ook uw visuele inspectie
Know faster.

Drones werken sneller dan mensen.

De tijdwinst is tussen de 4 en 10 keer zo snel, gemiddeld. Dit leidt in veel sectoren tot enorme besparingen, maar ook hogere opbrengsten: de uptime wordt immers drastisch vergroot.

Hoe kan het drones sneller werken? Ten eerste omdat een drone veel sneller ingezet kan worden. Er hoeven geen ladders, klimbeveiliging of steigers gebruikt te worden.

Daarnaast kan een drone veel sneller over een te inspecteren sectie gaan. Waar een mens moet klimmen kan een drone gewoon vliegen.

En tot slot omdat een drone in combinatie met kunstmatige intelligentie meteen de afwijkingen en aandachtspunten rapporteert. Na de inspectievlucht krijgt u meteen een rapport met daarin de afwijkingen.

Een menselijke inspecteur moet deze altijd nog bekijken, goedkeuren en aftekenen. Zo worden fouten en vergissingen uitgesloten en is een extra veiligheidsmarge ingebouwd. Het inrichten en ‘trainen’ van dit systeem en de inspecteurs is onderdeel van ons dienstenpakket.

Get more.

Dit alles leidt tot hele gunstige businesscases. De inverstering in drones en wat erbij komt kijken is minimaal, maar de benefits zijn groot.

Niet alleen door de kortere downtime, en de lagere inspectiekosten. Maar ook door de grotere uptime. Een vliegtuig staat korter aan de grond. Een kraan is eerder weer operationeel. En een schip kan dagen, soms zelfs weken eerder weer varen. Dat is wat echt telt. Ook in uw portemonnee.

*resultaten gegarandeerd op basis van de business opportunity scan.
-20%
minder downtime*
+20%
meer productiviteit*
+30%
digitalisatie administratief proces*
DIENSTEN
Beyond drones.

Onze troef is de unieke combinatie van drones en kunstmatige intelligentie.

Ons doel is te zorgen dat u visuele inspecties u minder kosten. Minder geld, door het goedkoper te doen. En minder tijd, door het sneller te doen. Wij leveren daarvoor niet alleen de hardware en software, maar vooral de kennis. Met meer dan 7 jaar ervaring in de wereld drones en samenwerkingen met toonaangevende technology partners hebben wij de antwoorden. Ook op de vragen waarvan u niet weet dat u ze moet stellen.

Diensten
 • Business opportunity scan
 • Business Solution
 • Business Validation
 • Business implementation
 • support & MaINTENANCE
alle diensten
onze partners