Zonnepaneel inspectiedrone

Een zonnepaneel inspectie drone is om inspecties uit te voeren zoekend naar schade, viezigheid of enige verschillen, vrij logisch. Zonnepanelen kunnen ook geïnspecteerd worden op schade en viezigheid, maar hoe?

Zonnepanelen kunnen geïnspecteerd worden met een drone in combinatie met een warmtebeeld camera.

De zonnepaneel inspectiedrone

De zonnepaneel inspectiedrone maakt de inspectie makkelijk door over het zonnepanelen park of dak heen te vliegen. En dit kan handmatig maar ook autonoom, dan hoeft u alleen een gebied uit te tekenen en kunt u de inspectiedrone zijn gang laten gaan.

Warmtebeeldcamera

Met de warmtebeeld camera kunt u de inspectie goed uitvoeren want op deze manier kunt u precies zien welke zonnecel kapot is, dit kunt u zien op het beeld van zo’n warmtebeeld camera omdat een kapotte zonnecel een stuk warmer wordt dan een zonnecel die nog in goede staat is, dus een kapotte zonnecel straalt er tussenuit op het beeld van een warmtebeeld camera.

Waarom een zonnepaneel inspectiedrone gebruiken om inspecties uit te voeren?

Als u een zonnepaneel inspectiedrone gebruikt om zonnepanelen te inspecteren dan zal de inspectie

  1. Sneller zijn
  2. Goedkoper zijn
  3. Effectiever zijn

Het is sneller omdat u niet meer ter voet over het hele zonnepark hoeft te lopen maar gewoon de drone er overheen kan laten vliegen.

Het is goedkoper omdat u de drone sneller is en dus uren bespaard. In het personeel.

Het is effectiever omdat u met de drone meer kan zien en ook vaker kan nakijken omdat de data opgeslagen wordt en u er later nog een keer naar kan kijken.

Het kan nog effectiever met machine learning software, dat is software dat de drone zelf leert en dan kan de drone zelf schades herkennen, dit moet wel in fases opgebouwd worden en het herkennen wordt naarmate gebruik steeds beter en de drone zal steeds meer verschillen en schade herkennen.

....

know faster.

GET MORE.

Gerelateerde cases

Bij Customdrone draait het allang niet meer om het verkopen van drones, ook al doen we dat veel. Bij ons draait het om de succesvolle implementatie van drones in bedrijven.

De nieuwe landmeters van de toekomst uitgerust met een drone

Landbouw drone in de praktijk

De impact van drones bij Heerema