Zelf lerende drone, wat zijn de mogelijkheden?

Wat wordt er bedoeld met een zelf lerende drone?

Met een zelflerende drone bedoelen we dat de drone zelf objecten gaat herkennen zoals schade, lekkage en viezigheid. De drone kan zelf leren hoe schade eruitziet en het dan gaan herkennen. De drone zal ook leren welke plekken schadegevoelig zijn en kan zo dus schade voorspellen.

Hoe werkt de zelf lerende drone?

De drone maakt foto’s van het object en vergelijkt deze constant met foto’s van het object in de ideale staat om te kijken of er verschillen zijn. Als er verschillen zijn tussen de foto’s dan zal de drone dit aangeven. De drone zal wel eerst goede referenties moeten hebben, dus de drone kan dit niet vanaf het begin. De drone kan niet weten wat een goed voorwerp is als de drone deze nog nooit gezien heeft.

Wat zou een zelf lerende drone kunnen doen?

De drone kan schade en verschillen herkennen. Dus heeft u een voorwerp en eenzelfde voorwerp met bijvoorbeeld schade of een andere kleur dan zal de drone aangeven dat het voorwerp met schade of een andere kleur anders is.

Dit systeem is met allerlei verschillende soorten camera’s te gebruiken.

Het is bijvoorbeeld te gebruiken bij zonnepaneel inspecties met een infrarood camera. De eerste keer zal de drone de zonnepanelen moeten zien, en moeten weten wat een goed en wat een slecht zonnepaneel is. Met een infrarood camera kunt u het verschil zien tussen kapotte en goede zonnecellen omdat het temperatuur verschilt, kapotte zonnecellen worden warmer dan goede.

De drone zal dat verschil zelf dus ook kunnen zien met de slimme drone.

Nieuwe werknemer

De drone kan deels gezien worden als een nieuwe werknemer, maar dan goedkoper.

Een nieuwe werknemer moet ook leren wat goed en slecht is, dit doet de drone net zo. Als de drone het niet weet vraag hij net als uw collega of het goed of fout is. Het grote verschil is dat de drone het voor altijd opslaat.

....

know faster.

GET MORE.

Gerelateerde cases

Bij Customdrone draait het allang niet meer om het verkopen van drones, ook al doen we dat veel. Bij ons draait het om de succesvolle implementatie van drones in bedrijven.

De nieuwe landmeters van de toekomst uitgerust met een drone

Landbouw drone in de praktijk

De impact van drones bij Heerema