Warmtebeeldcamera

Wat is een warmtebeeldcamera drone?

Drones uitgerust met thermische camera’s hebben een veel breder scala aan mogelijkheden dan reguliere drones. Dit komt omdat drones makkelijk op plekken kunnen komen die moeilijk bereikbaar zijn. De warmtebeeldcamera kan thermische energie omzetten in zichtbaar licht om een bepaald object te analyseren. Als u een drone en warmtebeeldcamera combineert zijn er enorme mogelijkheden en dit levert een enorme boost aan deprestaties in bepaalde sectoren. Onderstaand leggen wij uit hoe diverse industrieën thermische camera's kunnen gebruiken.

Wat is een warmtebeeldcamera?

Warmtebeeldcamera’s zijn apparaten die thermische energie (warmte) omzetten in zichtbaar licht om een bepaald object te analyseren. Het geproduceerde beeld staat bekend als een thermogram en wordt geanalyseerd via een proces dat thermografie wordt genoemd. Warmtebeeldcamera’s zijn geavanceerde apparaten die vastgelegde afbeeldingen verwerken. Deze afbeeldingen kunnen worden gebruikt voor directe diagnose of worden verwerkt via gespecialiseerde software voor verdere evaluatie.

goedkoopste warmtebeeld camera custom drone
meest geavanceerde warmtebeeld camera custom drone
meest gekozen warmtebeeld camera custom drone

Onze warmtebeeldcamera drones mogelijkheden

Customdrone is een onafhankelijke partij in de drone industrie en bied daarom verschillende soorten merken drones aan. Op basis van de wensen van uw klant  adviseren wij u de beste drone.

Warmtebeeldcameradrone toepassingen

Landbouw

Drones spelen nu een sleutelrol in de meeste technologische agrarische bedrijven. Gewasinspectie is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Door middel van een drone en warmtebeeldcamera verzameld u keer op keer data die relevant is voor uw bedrijf.

Opsporing-en redding drone

Drones zijn bijzonder goed voor zoek- en reddingsmissies. Dat geldt ook voor moeilijk te bereiken terreinen waar thermische camera’s wonderen doen en levens redden.

Inspectiedrones

Inspectie van zonnepanelen: zonnepanelen zijn gevoelig voor beschadigingen. Of het nu gaat om een overmaat aan stof, krassen of mechanische defecten. Zonnepanelen vereisen frequente IR-inspecties die zonnecellen kunnen opsporen die oververhit zijn en problemen veroorzaken.

Verder zijn er tal van andere inspectie dronetoepassingen.

Warmtebeeldcamera toepassingen

Warmtebeeldcamera’s zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor militair gebruik, maar tegenwoordig worden warmtebeeldcamera’s voor vele verschillende toepassingen ingezet. De brandweer gebruikt het bijvoorbeeld om rook te doorzien, mensen te vinden en hotspots van branden te lokaliseren. Rechtshandhavingsinstanties gebruiken de technologie om bewakingsactiviteiten te beheren, verdachten te lokaliseren en te identificeren, misdaadscènes te onderzoeken en zoek- en reddingsoperaties uit te voeren. Onderhoudsmonteurs van de hoogspanningslijn plaatsen oververhittingsverbindingen en -onderdelen om potentiële storingen te voorkomen. Wanneer de thermische isolatie defect raakt, kunnen technici van de bouwconstructie warmtelekken zien om de efficiëntie van koeling of verwarming te verbeteren. Fysiologische activiteiten, zoals koorts, bij mensen en andere warmbloedige dieren kunnen ook worden gevolgd met behulp van warmtebeeldcamera’s.

Beperkingen van warmtebeeldcamera’s

Een warmtebeeldcamera kan worden ingezet voor veel verschillende doeleinden, maar omdat thermische energie kan worden gereflecteerd op glanzende oppervlakken, kunnen warmtebeeldcamera’s niet door glas kijken. Warmtebeeldcamera’s kunnen worden gebruikt om informatie te verzamelen over de binnenkant van een muur, maar ze kunnen niet door muren heen kijken. Het is ook belangrijk om te weten dat warmtebeeldcamera’s niet mogen worden gebruikt als de enige beslissende factor voor een probleem. Het gebruik van andere instrumenten moet altijd worden gebruikt om het probleem te bevestigen.

....

know faster.

GET MORE.

Gerelateerde cases

Bij Customdrone draait het allang niet meer om het verkopen van drones, ook al doen we dat veel. Bij ons draait het om de succesvolle implementatie van drones in bedrijven.

De nieuwe landmeters van de toekomst uitgerust met een drone

Landbouw drone in de praktijk

De impact van drones bij Heerema