Vliegtuiginspectie drone


Met een vliegtuiginspectie drone verkort u de inspectietijd drastisch. Bij het UGT (unscheduled Ground Time) kan dit twee tot tien keer sneller uitgevoerd worden. De drone doet de gehele inspectie inclusief administratieve verwerking in nog geen 30 minuten. 

Het is onze missie om het gebruik van een vliegtuiginspectiedrone net zo makkelijk en vanzelfsprekend te maken als het gebruik van een hoogwerker.

Bekijk hier onze case:

Hoe werkt een vliegtuiginspectie drone

De drone vliegt in de hangaar zijn ronde. Deze inspectie kan zowel real time verwerkt worden als achteraf.


Realtime

Door de beelden realtime te bekijken kunnen de GWK’s (grondwerktuigkundigen)

direct actie ondernemen. Zo ziet de drone de juiste schade of andere fouten.  

Rapport schade verwerking

De drone doet de gehele inspectie en genereert achteraf een rapport. Dit rapport kan eventueel op een iPad of laptop bekeken worden. Ook heeft u de mogelijkheid om het rapport te onderteken door bijvoorbeeld de GWK’s of ander bevoegd personeel. 


Wij zien de drone als een ondersteunende tool die ervoor zorgt dat uw vliegtuigen sneller de lucht in kunnen. 


Ziet de GWK’s een aantal punten waar hij het niet mee eens is op de scan? Dan heeft hij de mogelijkheid om op de schades in te zoomen of hij kan direct naar de locatie toe gaan. Dit is onder andere mogelijk met een live 3D model. Dit wordt over het vliegtuig heen gelegd met bijvoorbeeld een iPad.


Bij akkoord van de GWK worden de juiste coördinaten op basis van de eisen vanuit de luchtvaart industrie dus de Stringer en de frame. Deze informatie wordt verwerkt in een rapport of wordt direct doorgestuurd naar uw administratieve proces software waaronder de AMOS.


Locatie bepaling van de verschillende schades

De locatie bepaling van de schades werken op huidige manier. Dit gaat op basis van de Stringer en het frame nummer, waardoor er ten alle tijden met of zonder slimme software altijd een schade teruggevonden kan worden. 


De tijd reductie van onze oplossing zit dus niet alleen in de drone maar ook in het administratieve gedeelte achteraf.  Sterker nog: de gehele inspectie kan ten alle tijden visueel terug gehaald worden.


Soorten inspecties

Onze drones kunnen voor verschillende soorten inspecties ingezet worden.


  • Lightningstrike
  • Dent and Petjes
  • Markeringen
  • FOD (foreign object damage)
  • Hagel
  • Birdstrikes
  • Ice
  • steenslag


Uw medewerkers, onze prioriteit

Wij vinden het ontzettend belangrijk dat de drone ingezet kan worden wanneer u dat wilt. Daarom zorgen wij ervoor dat uw medewerkers opgeleid worden om gebruik te kunnen maken van de drone, software en de automatische rapport verwerking. 


Kunstmatige intelligentie

De drone werkt op basis van kunstmatige intelligentie en machine learning. Hierdoor wordt de drone met de dag steeds slimmer. Dit zorgt voor een ideale ondersteuning voor de GWK’s. 


De drone leert niet alleen schades herkennen maar kan bijvoorbeeld ook de patronen van Lightningstrike zien. Hierdoor gaat de drone in de toekomst nog sneller inspectie uitvoeren.

....

know faster.

GET MORE.

Gerelateerde cases

Bij Customdrone draait het allang niet meer om het verkopen van drones, ook al doen we dat veel. Bij ons draait het om de succesvolle implementatie van drones in bedrijven.

De nieuwe landmeters van de toekomst uitgerust met een drone

Landbouw drone in de praktijk

De impact van drones bij Heerema