Lightning strike inspectie voor vliegtuigen

Lightning strike op een vliegtuig komt altijd op onverwachte momenten. Het is een intensieve baan, omdat een groot deel van het vliegtuig geïnspecteerd moet worden.


Customdrone introduceert de zelflerende drone, waarmee u ontzettend veel tijd mee kunt besparen. De drone heeft de mogelijkheid om uw vliegtuig te inspecteren in ongeveer 3 uur tijd. Dit is tien keer sneller dan de huidige methode.  Een groot voordeel is dat wij hierdoor de (UGT) unscheduled ground time kunnen reduceren.


De uitdagingen bij Lightning strike:

  • Vaak onverwachts en niet ingepland
  • Het onderhoud is niet ingepland, waardoor er snel gehandeld dient te worden
  • De huidige inspectie kan uren duren, waardoor er vliegtuigen in de “wachtrij” staan om geïnspecteerd te worden. Hierdoor blijven meerdere vliegtuigen onnodig op de grond.
  • Wachtende passagiers, er is een hoge werkdruk.


Hoe wij uw proces kunnen reduceren

Door middel van onze drones kunnen wij snel en eenvoudig Lightning damges herkennen en rapporteren. Waardoor uw GWK de juiste informatie krijgt en op basis hiervan beslissingen kan nemen of het vliegtuig behandeld moet worden of niet.  


De inspectie duurt, afhankelijk van de grote van het vliegtuig, gemiddeld 1 uur. Een normale lightning strike inspectie duurt minimaal 2 tot 6 uur, afhankelijk van de hoeveelheid schades, op het vliegtuig.


DE oplossing

De oplossing is simpel. Door gebruik te maken van verschillende technieken kunnen wij onze drone oplossing opmaat aanpassen, zodat de aircarft inspection drone makkelijk en snel geïntegreerd kan worden in uw huidige werk proces.


Wat onze aircraft inspection drone doet

Onze aircraft inspection drone kan vliegtuigen sneller inspecteren dan de huidige methodes. De drone kan onder andere lightning strikes, hall, paint damage, sticker damage and FOD snel inspecteren.


Data

De aircraft inspection drone genereerd data. Op deze manier kan iedere inspectie worden teruggekeken. Een werktuigbouwkundige maakt alleen foto’s van de schades en bekijkt het met het blote oog. Hierdoor kan de werktuigbouwkundige veel over het hoofd zien.


Drones zien meer dan u denkt.

Onze aircraft inspection drone ziet meer dan u denkt.  Daarnaast is de technologie verder dan de consumenten denken. Met een drone wordt nooit wat over het hoofd gezien.


Alleen is de wetgeving binnen de luchtvaart erg complex. We kunnen hier een gekeurde tool van maken, maar de inspecteur blijft ten alle tijden verantwoordelijk en zet uiteindelijk de handtekening. Wij hebben onder andere verschillende testen gedaan met de luchtvaart autoriteiten en wordt binnenkort gezien als een originele tool in de luchtvaart.

....

know faster.

GET MORE.

Gerelateerde cases

Bij Customdrone draait het allang niet meer om het verkopen van drones, ook al doen we dat veel. Bij ons draait het om de succesvolle implementatie van drones in bedrijven.

De nieuwe landmeters van de toekomst uitgerust met een drone

Landbouw drone in de praktijk

De impact van drones bij Heerema