Lidar Scan Drone

Met een Lidar drone (Light Detection And Ranging of Laser Imaging Detection And Ranging) is het maken van een 3D model veel makkelijker dan op de traditionele manier. Door de technologie die de afstand tot een object of oppervlak bepaalt, door middel van het gebruik van laserpulsen, is het maken van een 3D model een fluitje van een cent. Onze missie is daarom ook om het zo makkelijk en vanzelfsprekend mogelijk te maken om een drone te gebruiken voor 3D mapping.  Bent u klaar voor de toekomst?


Customdrone is ondertussen meer dan 7 jaar actief in de drone markt. Voor onafhankelijk advies en levering van onder andere hardware en software. Hierdoor zorgen wij ervoor dat u altijd voorzien bent van de nieuwste technologie.


Wat ziet u met een LiDAR drone?

3D Hoogtemodellen van een terrein
3D Terreinmodellen waarbij ‘niet grond’ objecten zoals vegetaties kunnen worden verwijderd
Volumeberekeningen van grondstoffen
3D modellen van gebouwen of industriële installaties
Het in kaart brengen van kleine objecten zoals hoogspanningsleidingen


Een LiDAR sensor heeft een aantal karakteristieke voordelen ten opzichte van een fotocamera. Met de LiDAR sensor heeft u de mogelijkheid om het grondniveau onder de bomen te meten en u kunt kleine objecten in kaart brengen, die anders niet gezien kunnen worden.

Het LiDAR systeem heeft de volgende eigenschappen:

Multi return laser scanner dat nog beter het grondniveau onder vegetatie in kaart kan brengen;


Wij maken gebruik van verschillende softwarepakketten. Allemaal zijn ze zeer eenvoudig en vriendelijk in gebruik – maar het ene pakket geeft iets meer vrijheid om dingen zelf te doen, terwijl het andere pakket juist weer volledig automatisch werkt. De keuze is afhankelijk van uw wensen. Wilt u meer informatie over de Lidar drone? Neem dan contact met ons op.


....

know faster.

GET MORE.

Gerelateerde cases

Bij Customdrone draait het allang niet meer om het verkopen van drones, ook al doen we dat veel. Bij ons draait het om de succesvolle implementatie van drones in bedrijven.

De nieuwe landmeters van de toekomst uitgerust met een drone

Landbouw drone in de praktijk

De impact van drones bij Heerema