Inspectie mogelijkheden vliegtuigen

Onze drone is slim, zo slim dat hij verschillende inspecties tegelijk kan doen indien u dat nodig vindt. Onze drones zien evenveel als uw GWK’s dit is zorgvuldig getest. Het is van belang dat u bepaalde schade niet over het hoofd ziet. Door middel van een drone voorkomt u dat in uw organisatie, want drones zien meer dan dat u met het blootte oog kunt zien.

Lightning strike inspectie

Lightning strikes komen altijd binnen op de slechte momenten en zijn onverwachts. Ook wel UGT (Unscheduled Ground Time) genoemd. Negen van de tien vliegtuigen kunnen gelijk door vliegen terwijl er af en toe echt één binnen komt die gerepareerd moet worden. Het neemt veel tijd in beslag, want nu duurt zo’n inspectie vaak twee tot zes uren.


Onze vliegtuig inspectie drone zorgt ervoor dat de lightningstrike binnen een half uur geïdentificeerd en uitgewerkt is, in een opmaat gemaakt rapport. Zodat uw GWK alleen nog maar na de vlucht de inspectie hoeven goed te keuren. Vervolgens wordt de inspectie op de juiste werkwijze verwerkt in uw administratiesysteem. Dit maakt het werk van uw GWK’s leuker en efficiënter.


Het belangrijkste aspect in dit proces is dat u de UGT verkort wordt. Met een vliegtuig inspectie drone staan uw vliegtuigen minder lang stil. Hierdoor lopen uw passagiers minder vertragingen op en kunnen uw vliegtuigen de reis sneller vervolgen. 

Dent and petjes inspectie

Deze inspecties kosten vaak veel tijd. Hoe mooi zou het zijn als de inspectie afgerond kan worden in nog geen uur? Deze inspectie komt vaak voor bij nieuwe vliegtuigen, maar ook bij vliegtuigen die verwisseld worden tussen verschillende airlines. 


Normaal gezien moet elke schade gecheckt worden. Ook wanneer deze al eerder geregistreerd is op het vliegtuig. Als dit het geval is kan de GWK door naar de volgende schade. Het kost tijd en geld wanneer u uw vliegtuigen laten inspecteren door uw GWK’s, aangezien dit langer duurt. Hoe mooi zou het zijn als deze inspectie verkort kan worden? 


De drone kan de inspectie vooraf en achteraf opnemen en eventuele verschillen en aandachtspunten noteren. Vervolgens wordt dit achteraf gegeneerd in een rapport, zodat iedere schade direct gecheckt kan worden op verschillen. Daarnaast kan er een koppeling gemaakt worden met uw historische administratie, zodat niet alles opnieuw opgezocht hoeft te worden.  

Markeringen

De inspectie voor onder andere de markeringen moet eens in de zoveel maanden gecheckt worden. Deze inspectie wordt vaak gecombineerd met ander onderhoudt, maar kost natuurlijk ook veel tijd. De drone vliegt nog in geen 30 minuten rond het vliegtuig en brengt alle markeringen in kaart. Ook vermiste markeringen worden gevonden, waardoor u in enkele minuten een compleet overzicht hebt.


(FOD) Verfschade, steenslag en hagelschade 

Deze inspectie kan eventueel iedere keer automatisch meegenomen worden, maar kan indien niet nodig ook uitgezet worden, zodat u op de juiste momenten de juiste inspecties uitvoert. De verf en hagelschade kunnen ook automatisch verwerkt worden voor een snelle afhandeling van verschillende schades


Maatwerk schade systeem

Omdat ieder klimaat, land en autorisatie in het algemeen kleine afwijkingen heeft kan onze slimme drone door middel van kunstmatige intelligentie snel nieuwe inspecties leren. Onze drones kunnen alles zien wat u ook visueel kan zien of zelfs beter door geavanceerdere camera’s hierdoor bieden wij de mogelijkheid alle soorten visuele inspecties uit te kunnen voeren wat een uitkomst biedt voor verschillende soorten inspecties binnen uw organisatie. 


Administratie

De administratie na de inspectie kan zowel verwerkt worden in een papieren rapport als een digitaal overzicht. Dit wordt direct verwerkt in uw administratieve onderhoudt systeem. 


Vraag vrijblijvend aan of uw vliegtuigen ook in aanmerking komen voor deze super snelle inspectie methode. 
....

know faster.

GET MORE.

Gerelateerde cases

Bij Customdrone draait het allang niet meer om het verkopen van drones, ook al doen we dat veel. Bij ons draait het om de succesvolle implementatie van drones in bedrijven.

De nieuwe landmeters van de toekomst uitgerust met een drone

Landbouw drone in de praktijk

De impact van drones bij Heerema