Inspectie drone

Inspectie Drones kunnen voor veel verschillende inspecties worden gebruikt die moeilijk, duur, gevaarlijk of zelfs onmogelijk zijn voor bemande inspecties. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk?

Soorten inspectie drones

Verschillende soorten inspecties die uitgevoerd kunnen worden per drone zijn:

Inspectie van bijvoorbeeld windmolens zijn simpel, de drone vliegt er omheen en krijgt beeld van elke kleine hoek zodat zo veel mogelijk van de windmolens geïnspecteerd kan worden. Op deze manier krijgt u superscherp beeld en kunt u zo zien of er schade is. Maar dat is niet het enige wat een drone kan inspecteren aan een windmolen, als u een infrarood camera aan de drone verbind kunt u ook isolatie inspecteren en op deze manier controleren of de isolatie in de windmolen nog goed is.

Verschillende inspectie drone opties

  • Autonoom vliegen
  • Met een RGB camera kunnen inspecties gedaan worden op visuele schade
  • Met een infrarood camera kunnen inspecties gedaan worden op vooral warmtelekken en isolatieproblemen.
  • Met een RGB camera met zoom kan schade van heel dichtbij bekeken worden in hoge kwaliteit
  • Met een multispectraal camera kunnen inspecties gedaan worden op van alles met vegetatie, dus in de landbouw of ziektes van bomen in bossen of langs wegen

Zelf leerende inspectie drone

Met zelflerende software van Customdrone kunnen inspecties nog sneller en efficiënter uitgevoerd worden, dit is software dat schade en verschillen kan herkennen na een bepaalde tijd van gebruik. Hoe meer inspecties de drone doet hoe beter de drone schade en verschillen kan herkennen.

....

know faster.

GET MORE.

Gerelateerde cases

Bij Customdrone draait het allang niet meer om het verkopen van drones, ook al doen we dat veel. Bij ons draait het om de succesvolle implementatie van drones in bedrijven.

De nieuwe landmeters van de toekomst uitgerust met een drone

Landbouw drone in de praktijk

De impact van drones bij Heerema