Drone met warmtebeeldcamera kopen? Wat moet u weten?

Drones zijn er in alle soorten en maten maar de warmtebeeldcamera’s ook. Wat moet u weten voor het aanschaffen van een drone met warmtebeeldcamera.

Als aller eerst zijn er grote prijs verschillen tussen de verschillende camera’s maar wat houdt dit in voor de kwaliteit van de beelden?

Het verschil tussen de hogeprijs warmtebeeldcamera’s en de goedkopere warmtebeeldcamera’s

Het verschil van de camera’s komt door de resolutie die de warmtebeeld camera’s maken. U kunt het vergelijken met een oude telefoon of een nieuwe de camera. Een nieuwere camera kunt u veel meer detail op zien als een ouder model.

Goedkope warmtebeeldcamera

Met een goedkopere warmtebeeldcamera kunt u bijvoorbeeld groot wild of reekalfjes opsporen die in het diepe gras verstopt zitten, dit zou dus handig zijn om te kopen voor in de landbouw voordat het gras gemaaid gaat worden kunt u het veld controleren door simpelweg een drone erover heen te vliegen.

Middelprijs warmtebeeldcamera

Met een warmtebeeldcamera in de middelprijs categorie kunt u alweer wat kleinere dingen detecteren.

Als voorbeeld is het maaien van gras, in dit gras zitten in het voorjaar vaak vogels met nesten, in het hoge gras.

U wilt natuurlijk als boer of akkerbouwer voorkomen dat deze nesten kapot gaan door uw landbouw voertuig. Nu word dit vaak nog op de voet gecontroleerd, dit kost natuurlijk veel tijd dus als u een drone met warmtebeeldcamera eroverheen laat vliegen dan is dat een stuk sneller klaar.

Hogeprijs warmtebeeldcamera

Met een hogeprijs warmtebeeldcamera kunt u nog kleinere dingen zien.

Zo ver als bijvoorbeeld gaslekken, dit is een grote voortgang niet alleen in de kosten van werktijd maar ook in veiligheid.

De duurdere versie zou dus bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden bij inspecties van gasleidingen.

Bij alle prijscategorieën kunt u er ook voor kiezen dat als deze 3 voorbeelden een reekalfje, vogelnestje, of gaslek gedetecteerd word door onze maat werk beeldherkening software. Zodat u nog sneller uw opdrachten kunt uitvoeren.

Bij Customdrone bieden wij ook nog onze eigen, duurzame drone met warmtebeeldcamera  aan die op maat gemaakt kan worden naar wat u er mee wilt gaan doen.

Vraag naar de mogelijkheden

....

know faster.

GET MORE.

Gerelateerde cases

Bij Customdrone draait het allang niet meer om het verkopen van drones, ook al doen we dat veel. Bij ons draait het om de succesvolle implementatie van drones in bedrijven.

De nieuwe landmeters van de toekomst uitgerust met een drone

Landbouw drone in de praktijk

De impact van drones bij Heerema