Drone met thermische camera voor inspectie van zonnepanelen

Het is heel goed dat er steeds meer van deze zonneparken aangelegd worden maar zulke zonnepanelen kan je niet zomaar neerzetten en altijd laten staan zonder er nog een keer naar om te kijken, deze zonnepanelen hebben ook onderhoud nodig en dit moet allemaal gecontroleerd worden.

Op de voet duurt dit heel lang, maar nu kunt u dit ook met drones en een thermische camera doen.

Hoe kunt u met een drone en een thermische camera zonnepanelen inspecteren?

Als je met een drone met thermische camera lang een zonnepaneel vliegt dan kan je precies zien welke zonnecellen goed werken en welke kapot zijn. Een kapotte zonnecel word namelijk warmer en zal dit dus van kleur verschillen op het beeld van de Thermische camera.

Hieronder een foto waarop u dat kunt zien:

Zoals u kunt zien zijn de kapotte zonnepanelen warmer en dus geler gekleurd.

Hoe werk een drone met thermische camera?

Voordat u de drone zijn werk laat doen moet u eerst een beetje voorbereiding doen.

Voordat de drone de lucht ingaat kunt u op uw tablet een vliegplan intekenen waar de drone langs gaat vliegen, dit kan waar dan ook, op locatie of vanaf kantoor.

Zodra u dit heeft gedaan en u bent op locatie is het 1 eenvoudig druk op de knop en de drone gaat het ingetekende vliegplan afvliegen. U kunt het beeld zien wat de drone zelf ziet op warmte beeld of op normaal beeld. Zodra u ziet dat de warmte verschilt of een zonnepaneel vies is dan kunt u het vliegplan pauzeren en handmatig verder inspecteren. Als u klaar bent met inspecteren kunt u weer eenvoudig het vliegplan hervatten waar u gebleven was zodat u niks mist.

Waar kan ik een drone met thermische camera krijgen?

U kunt bij Customdrone een losse drone kopen of in een totaalpakket inclusief opleiding, registratie drone etc. zodat uw bedrijf gelijk aan de slag kan.

Heeft u interesse om een drone met thermische camera te kopen? Of wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met Customdrone via: +31 6 111 232 79 of info@customdrone.com

....

know faster.

GET MORE.

Gerelateerde cases

Bij Customdrone draait het allang niet meer om het verkopen van drones, ook al doen we dat veel. Bij ons draait het om de succesvolle implementatie van drones in bedrijven.

De nieuwe landmeters van de toekomst uitgerust met een drone

Landbouw drone in de praktijk

De impact van drones bij Heerema