Drone met infrarood camera

Infrarood camera

Infrarood is een deel van elektromagnetische spectrum en dit deel kunnen mensen niet met het blote oog zien. Met het gebruik van een camera dat erop gemaakt is om wel infrarood te kunnen zien kunnen we warmte verschillen zien in het beeld van de camera, ook wel warmtebeeld camera genoemd. Dit kan natuurlijk voor verschillende toepassingen gebruikt worden.

Drone met infrarood camera

Samen met een drone en een infrarood camera kunnen verschillende inspecties uitgevoerd worden zoals inspectie op warmtelekken in gebouwen, isolatie problemen in windmolens, militaire controle en nachtzicht, controle van zonnepanelen algemene inspecties, mensen opsporen.

Gebruik van drone met infrarood camera

Met het beeld van een infrarood camera worden valse kleuren gebruikt om temperatuurverschillen duidelijk te maken, zoals bijvoorbeeld blauw voor lage temperaturen en rood voor hoge temperaturen, maar deze kleuren kunnen per filter verschillen dus dat geld niet altijd.

Bij bijvoorbeeld inspectie op warmtelekken in gebouwen zullen de warmtelek locaties geel-rood opkleuren op het beeld van de drone met infrarood camera al het een filter gebruikt met deze kleuren. Hetzelfde geld voor isolatie problemen bij windmolens, waar de molens slecht geïsoleerd zijn zullen ook temperaturen lekken en dit is terug te zien op het beeld van de drone met infrarood camera.

In toepassing van militaire controle kunnen lichamen van mensen gezien worden die gecamoufleerd zijn, met de camouflage zou u het niet zomaar met het blote oog kunnen zien maar met een drone met infrarood camera ziet u het lichaam in 1 blik.

Op de afbeelding hier boven zijn er verschillende kleuren te zien, de kleur zijn de temperaturen en hoe hoog deze temperaturen staat in de grafiek ernaast weergeven.

De grafiek gaat van zwart tot wit waarbij zwart in dit geval 2,4 graden Celsius is en wit 9,7.

Op de afbeelding zijn dus ook rode/witte plekken te zien op het gefotografeerde gebouw en dit betekent dat het gebouw daar hitte lekt.

....

know faster.

GET MORE.

Gerelateerde cases

Bij Customdrone draait het allang niet meer om het verkopen van drones, ook al doen we dat veel. Bij ons draait het om de succesvolle implementatie van drones in bedrijven.

De nieuwe landmeters van de toekomst uitgerust met een drone

Landbouw drone in de praktijk

De impact van drones bij Heerema