Drone inspectie

Inspecties met een drone. Wat moet je weten?

Inspecties uitvoeren met een drone bespaart tijd, geld en arbeid intensiviteit.

Naast dat drone inspecties tijd en geld besparen is het ook nog zo dat u met een drone efficiënter en veiliger te werk kan gaan.

De drone inspectie, wat kan je inspecteren?

Windturbines, gebouwen, zonnepanelen, hoogspanningsmasten, antennes, antennemasten, kunstwerken, moeilijk toegankelijke locaties zoals hoge gebouwen, torens maar ook booreilanden of schepen en bruggen. Je kan het maar zo gek maar niet bedenken. Maar hou altijd rekening met de wetgeving waar Customdrone u mee kan helpen.

Er kan hiervoor inspectie gedaan worden op eventuele lekkage, schade, isolatie problemen, viezigheid, vandalisme etc.

Zonnepanelen kunnen geïnspecteerd worden op kapotte zonnecellen en viezigheid.

Camera’s voor inspectie

Voor drone inspectie zijn er verschillende soorten camera’s, RGB camera’s hiermee kan u controleren op visuele schade maar u kan ook een thermische camera gebruiken zodat u kunt inspecteren op isolatie problemen of natte plekken in een weiland, met een thermische camera controleert u ook zonnepanelen op kapotte zonnecellen aangezien kapotte zonnecellen warmer worden dan zonnecellen die niet kapot zijn, dit ziet u dan terug op het beeld van de camera.

Slimme drone inspectie

Een drone inspectie kan ook slim worden uitgevoerd door de zelflerende drone van customdrone met software dat de drone zelf leert wat schade is en wat niet, als de drone heel vaak ziet wat bijvoorbeeld schade is dan gaat de drone op een gegeven moment schade herkennen. Customdrone is hierop expert en kan een inspectie case laag drempelig opzetten. Zodat ieder bedrijf met onze slimme drones kan starten.

Nieuwe werknemer

U kunt dit zien als een nieuwe werknemer deze moet u ook leren wat een schade is die slecht is en welke goed is. Dit principe heeft de drone ook. Als de drone dit weet hoeft er geen mens meer naar te kijken waar door de inspecties efficiënter worden uitgevoerd.

....

know faster.

GET MORE.

Gerelateerde cases

Bij Customdrone draait het allang niet meer om het verkopen van drones, ook al doen we dat veel. Bij ons draait het om de succesvolle implementatie van drones in bedrijven.

De nieuwe landmeters van de toekomst uitgerust met een drone

Landbouw drone in de praktijk

De impact van drones bij Heerema