Drone data real time verwerken door middel van kunstmatige intelligentie

Drone data real time verwerken door middel van kunstmatige intelligentie

Vliegen met drones is een stuk sneller dan de huidige methodes, maar dataverwerking kost vaak veel tijd. Daarnaast kan u of uw collega vaak ook nog eens iets over het hoofd zien of een nadere mening hebben over een schade.

Ons platform zorgt ervoor dat dit verledentijd is. Verschillende schade inspecties data en analyses kunnen tot real time verwerkt worden, waardoor u bij landing een op maat gemaakt rapport heeft voor uw inspectie.

Kunstmatige intelligentie en drones

U kunt dit zien als een nieuwe collega die u aanneemt. De nieuwe collega weet vanaf dag een vaak nog niet alles over uw werkproces en de inspecties. Dit geldt ook voor onze slimme drones.

Door data te verwerken in ons online platform bijvoorbeeld foto’s van een bepaalde schade, leert de drone onder andere hoe de schades eruitzien en kan dit vervolgens toepassen in verschillende scenario’s.

Drone data verwerken

De drone kan op ten duur steeds meer zien en nieuwe aspecten herkennen. Als de drone iets opvalt, maar het niet herkent, vraagt de drone aan gespecialiseerde werknemers wat het voor probleem of schades is. Op deze manier kan de drone diverse omgevingen leren kennen, waardoor de drone na zijn vlucht een rapport kan generen met alle schades, met een advies op maat. Dit kan zo wel achteraf als real time. Dit is een advies voor uw mensen die uiteindelijk een akkoord of handtekening zetten als zij het eens zijn met de geautomatiseerde drone inspectie.

Kunstmatige intelligentie in de praktijk

Veel bedrijven denken dat ze door iemand aan te nemen er van alles mee kunnen, maar in de praktijk valt dit tegen. Wij werken op basis van verschillende processen en hebben ook verschillende cases in combinatie van drones en kunstmatige intelligentie die al werken.

Het gaat niet zo zeer om de drone of de kunstmatige intelligentie, maar om het gehele proces. Customdrone ondersteund u om deze nieuwe innovatie te realiseren, zodat u zich bezig kan houden met andere zaken. Daarnaast zorgen wij ervoor dat uw inspectie proces geoptimaliseerd wordt door middel van drones met kunstmatige intelligentie.

....

know faster.

GET MORE.

Gerelateerde cases

Bij Customdrone draait het allang niet meer om het verkopen van drones, ook al doen we dat veel. Bij ons draait het om de succesvolle implementatie van drones in bedrijven.

De nieuwe landmeters van de toekomst uitgerust met een drone

Landbouw drone in de praktijk

De impact van drones bij Heerema