De nieuwe visuele inspecteurs van de toekomst uitgerust met een drone

Het vinden van specialisten wordt steeds moeilijker. Customdrone heeft hier een tool voor ontwikkeld, waardoor de inspecteurs efficiënter te werk gaan.

Het customdrone project team

Om de drone slim te maken heeft u data nodig. De data wordt na iedere inspectie verzameld door de drone. Vervolgens wordt dit verwerkt in ons platform. De projecten worden door verschillende specialisten uitgevoerd. Dit zorgt voor goede en efficiënte resultaten die u vervolgens kunt gebruiken.

GWK (inspecteurs van Jet Center) maakt gebruik van onze slimme drone en ons platform om schade in kaart te brengen. Ook worden de schades verwerkt. Customdrone biedt onder andere Data sientisten en projectleiders aan, om snelheid in het proces te houden. Deze samenwerking zorgt voor veel enthousiaste maar vooral voor goede resultaten op de werk vloer.

Aircraft inspection drone

Onze Aircraft inspectie drone is onder andere uitgerust met kunstmatige intelligentie. Door middel van learning technologie zijn onze drone zelf lerend en kunnen ze van de inspecteur bepaalde schades leren herkennen. Na iedere vlucht wordt de slimme drone steeds slimmer, waardoor onze aircraft inspection drone onder andere de volgende punten herkent:

Bliksemschade, markering/ sticker schade, verf schade en steenslag.

Kunstmatige intelligentie met drones

Door middel van deze slimme drone oplossing kunnen de vliegtuigen tot 6 uur sneller geïnspecteerd worden. Dit zorgt ervoor dat de ground time per vliegtuig gereduceerd wordt. Op lange termijn zorgt dit ervoor dat vliegtuigen meer vluchten per jaar kunnen maken, waardoor de vliegtuigen minder lang op de grond staan.

Hoe werkt kunstmatige intelligentie met drones

De drone vliegt een rondje om het vliegtuig. Hiermee verzameld de drone verschillende beelden dit is mogelijk door middel van video’s en foto’s. Bij de eerste drone vlucht wordt op beeld aangeven wat schades en overige wensen zijn, die u wilt herkennen. Hiermee leert de drone, net als een inspecteur een vliegtuig inspecteren.

Voordeel van onze slimme drones

Als de drone dit eenmaal geleerd heeft kunnen er verdere stappen worden ondernomen. Zo kan de drone voorspelling doen na het herkennen van een aantal schades. Ook kan de drone verbinding maken met verschillende software/ SCADA-systemen, waaronder AMOS in de vliegtuig branche waardoor de registratie van de schades direct verwerkt worden.

Kan onze Slimme drone ook bij uw bedrijf aan de slag?

Ons platform is zelflerend en kan vaak zelfs met uw bestaande drone aan de slag. Wij zorgen ervoor dat er een tool wordt installeert. De drone leert vervolgens schades en andere visuele inspecties herkennen. Op deze manier haalt uw bedrijf diverse voordelen uit de inspecties. Dit kunt u zeker meenemen naar de toekomst.

....

know faster.

GET MORE.

Gerelateerde cases

Bij Customdrone draait het allang niet meer om het verkopen van drones, ook al doen we dat veel. Bij ons draait het om de succesvolle implementatie van drones in bedrijven.

De nieuwe landmeters van de toekomst uitgerust met een drone

Landbouw drone in de praktijk

De impact van drones bij Heerema