Beeldherkenning drone

Drones worden steeds slimmer, zo slim dat onze drones nu zelflerend zijn. Dit houdt in dat onze drones verschillende objecten, onderdelen, of schades kunnen herkennen. Dit proces kan laagdrempelig opgezet worden, waardoor uw bedrijf in aanraking kan komen met deep learning software.

Deep learning drones

Deep learning software is een software die wij op maat kunnen maken. De software kan als het ware zelf gaan leren. Een aantal voorbeelden die de software kan leren zijn: roestschades herkennen, herkennen van serie nummers, herkennen van bepaalde onderdelen en ze geven meldingen bij heftige schades die gelijk vervangen moeten worden.

Hoe nauwkeurig is een beeldherkenning drone?

In eerste instantie zal dit allemaal nieuw voor u zijn. Een voorbeeld wat de software herkent, is het verschil van Skittles en M&M’s. Met het blote oog is dit lastig te herkennen, maar de software kan precies zien welke de M&M is en welke de Skittle is. Hetzelfde principe kunnen wij bij diverse soorten toepassingen gebruiken, zoals treinsporen, wegen, bruggen, vliegtuigen en nog veel meer.

Wat zijn de voordelen van de beeldherkenning drone?

Het grootste voordeel is de nauwkeurigheid. Hiermee wordt bedoeld dat de software meer ziet dan mensen met het blote oog kunnen zien. Wij hebben dit al in verschillende scenario’s mogen mee maken. De inspecteur zag dingen over het hoofd, maar de drone gaf aan dat er duidelijk schade was.

Een ander groot voordeel is de tijdbesparing. Een beeldscherm vol met inspecties foto’s is verledentijd. De zelflerende software haalt goede, slechte en twijfelgevallen uit de data, zodat de inspecteur de inspectie nog voor een groot deel in de hand heeft.

....

know faster.

GET MORE.

Gerelateerde cases

Bij Customdrone draait het allang niet meer om het verkopen van drones, ook al doen we dat veel. Bij ons draait het om de succesvolle implementatie van drones in bedrijven.

De nieuwe landmeters van de toekomst uitgerust met een drone

Landbouw drone in de praktijk

De impact van drones bij Heerema