Agrarische drone

Wat zijn drones voor de agrarische sector?

De drone-technologie in de agrarische sector is de afgelopen jaren verbeterd en steeds makkelijker in de omgang voor de minder geoefende bestuurder. Drones voor de agrarische sector hebben de volgende toepassingen: in kaart brengen van de akkers, land inmeten, verbeteren van de gewasopbrengst en de efficiëntie.

Agrarische drone-technologie

Precisielandbouw

Precisielandbouw verwijst naar de manier waarop boeren hun gewassen beheren om de efficiëntie van inputs zoals water en kunstmest te garanderen en om de productiviteit, kwaliteit en opbrengst te maximaliseren. De term omvat ook het minimaliseren van ongedierte, ongewenste overstromingen en ziekten.

precisielandbouw drones stellen landbouwers in staat om constant problemen te monitoren en het hoofd te bieden die niet zouden verschijnen bij controles ter plaatse op grondniveau. Een boer kan bijvoorbeeld door drone-fotografie in de tijdsverloop vinden dat een deel van zijn of haar gewas niet goed wordt geïrrigeerd.

Mapping / Surveying

Het gebruik van een drone om gewassen in kaart te brengen of te onderzoeken, is betrekkelijk eenvoudig. Veel nieuwere agrarische drone-modellen zijn uitgerust met vluchtplanningssoftware, zodat ze autonoom kunnen vliegen. Drones die dit nog niet hebben moeten worden bestuurd door een persoon.

Terwijl de drone vliegt, maakt deze automatisch foto’s met behulp van sensoren aan boord. Maar als de drone niet over deze automatische functies beschikt, moet één persoon met de drone vliegen terwijl de andere de foto’s maakt. De drones van custom drone beschikken over de meest uitgebreide software en sensoren. Geïnteresseerd in een precicielanbouw drone? Ga dan naar landbouw inspectie drone!

....

know faster.

GET MORE.

Gerelateerde cases

Bij Customdrone draait het allang niet meer om het verkopen van drones, ook al doen we dat veel. Bij ons draait het om de succesvolle implementatie van drones in bedrijven.

De nieuwe landmeters van de toekomst uitgerust met een drone

Landbouw drone in de praktijk

De impact van drones bij Heerema