3D mapping drone kopen

Wilt u een 3D mapping drone kopen voor uw bedrijf?

Dan wilt u natuurlijk eerst wel het een en ander weten over 3D mapping drones en alle verschillende opties die er mogelijk zijn.

Verschillen in 3D mapping drones

De verschillen in het kopen van een 3D mapping drone zijn vooral de camera’s die u gebruikt op de drone. Er zijn verschillende soorten camera’s waaronder: RGB camera, Near infrared (NIR) camera en thermisch. Dit is afhankelijk van wat u uiteindlijk wilt meten.

RGB camera

U kunt een 3D mapping drone kopen met RGB camera, Deze camera ziet wat mensen met het blote oog ook kunnen zien.

Dit word veel gebruikt in surveying van terrein waarbij een hoog kwaliteit beeld nodig is of een 3D model gemaakt moet worden.

Near infrared (NIR) camera

U kunt ook een 3D mapping drone kopen met een NIR camera, deze camera gebruikt infrarode lichtstralen en zijn niet waarneembaar met het menselijke oog, NIR heeft het hoogste terugkaatsing van het licht en daar word gebruik van gemaakt in bijvoorbeeld de landbouw. Gezonde planten reflecteren meer NIR dan een ongezonde plant, hiermee kan je zien welke planten ongezond zijn met een 3D mapping drone.

Thermische camera

U kunt ook een 3D mapping drone kopen met een thermische camera, dit ziet u ook niet met het blote oog. Met een thermische camera kunt u verschillen zien in temperatuur.

Thermische camera’s worden op vele manieren gebruikt van landbouw, inspectie tot infrastructuur.

Deze camera detecteert warmtebronnen in de omgeving om de verschillen in temperatuur te kunnen meten in beeld. Dit kan gebruikt worden om ‘hot spots’ te herkennen in afbeeldingen om dingen te inspecteren zoals; daken, wegen en zelfs natte plekken in weilanden met gewassen.

Hieronder een voorbeeld hoe het beeld op zo’n thermische camera er uit ziet:

Heeft u interesse of wilt u meer informatie over de verschillende opties in drones en de verschillende camera’s? neem dan contact op met Customdrone.

Customdrone geeft advies op maat voor ieder bedrijf van losse drones tot starterpacks tot professionele systemen. Neem contact op via: +31 6 111 232 79 of info@customdrone.com

....

know faster.

GET MORE.

Gerelateerde cases

Bij Customdrone draait het allang niet meer om het verkopen van drones, ook al doen we dat veel. Bij ons draait het om de succesvolle implementatie van drones in bedrijven.

De nieuwe landmeters van de toekomst uitgerust met een drone

Landbouw drone in de praktijk

De impact van drones bij Heerema