3D inmeten met drones

Drones worden steeds meer voor verschillende doeleinden gebruikt.

Een steeds meer voorkomende manier voor 3D inmeten is met drones. Dit word vaak in de bouw gebruikt om een 3D model te maken met accurate afstanden en maten.

wat kan je 3D inmeten met drones in de constructie?

Je kan in de bouw een geheel 3D model maken van het terrein en dit is niet alleen een plaatje maar u kunt hiermee ook alles uitrekenen qua afstand tussen gebouwen, verschillende hoogtes en volumes van verschillende constructies of het oppervlak van een bepaald stuk grond.

Hieronder een voorbeeld hoe een 3D model er uit ziet:

Hoe werkt 3D inmeten met een drone en is dit wel nauwkeurig genoeg?

In combinatie van een camera, sensoren en een waypointsoftware maakt de drone een specifieke vlucht over het terrein die maximaal een paar cm afwijkt. Terwijl de drone de vlucht maakt, maakt deze drone continu heel veel foto’s van het terrein en omdat de drone zoveel foto’s maakt kan de software de overeenkomsten herkennen in de foto’s en weet de drone precies hoe het terrein er uit ziet.

Waarom 3D inmeten met drones?

Waarom zou u bij 3D inmeten drones gebruiken? Dit omdat drones makkelijk vervoerbaar zijn en de drone van uit de lucht alles goed kan zien en dat maakt de hele opdracht een stuk makkelijker en sneller dan als het met de hand zou moeten gebeuren. Dit maakt het ook goedkoper, aangezien u de drone niet in man uren hoeft te betalen, heeft u minder personeel nodig om dit met een drone te doen.

Heeft u interesse of wilt u meer weten over 3D inmeten met drones? Bij Customdrone word advies gegeven op maat voor ieder soort bedrijf van losse drones, tot starter packs, tot hele professionele systemen. Neem contact op via: +31 6 111 232 79 of info@customdrone.com

....

know faster.

GET MORE.

Gerelateerde cases

Bij Customdrone draait het allang niet meer om het verkopen van drones, ook al doen we dat veel. Bij ons draait het om de succesvolle implementatie van drones in bedrijven.

De nieuwe landmeters van de toekomst uitgerust met een drone

Landbouw drone in de praktijk

De impact van drones bij Heerema