DIENSTEN > Kunstmatige Intelligentie
Kunstmatige Intelligentie

Drones die zelfstandig opdrachten uit zouden kunnen voeren en ondertussen automatisch afwijkingen kan herkennen en rapporteren? Met kunstmatige intelligentie (AI) kan dat.
Drones nemen een belangrijke rol in uw werkproces waar veiligheid, snelheid en nauwkeurigheid belangrijk zijn. Customdrone kan deze techniek aan uw concept toevoegen, om zo uw drone nog slimmer te maken. En de besparing in tijd én geld nog groter.

Zien. Inspecteren. Rapporteren.

Drones kunnen met kunstmatige intelligentie in no time visuele inspecties doen. Ze kunnen schades, loszittende bouten, roest etc door AI worden herkend. De techniek kan veel meer herkennen dan het blote oog. Een drone met AI ziet niets over het hoofd. Is nooit ziek. En wordt niet moe. Dit is de kern van onze see better, know faster, get more filosofie.

Hoe het werkt

Een drone met kunstmatige intelligentie leert te kijken en handelen als een inspecteur. Tijdens zijn inspectievlucht maakt de drone bijvoorbeeld foto’s en/of video. Op die beelden geeft de inspecteur de afwijkingen aan die hij of zij gerapporteerd wil hebben. De drone onthoudt dit, en leert zo zelf deze selectie maken. De inspecteur hoeft alleen nog maar deze door AI geselecteerde beelden te bekijken, aangevuld met een random steekproef.

De drone leert zo wat goed en fout is, en zal steeds accurater worden. Hoe meer informatie u in de beginfase voedt aan de drone, hoe sneller hij leert - en hoe beter hij werkt.

Op den duur zal de drone zelfs beter worden dan het menselijk oog. Iets wat we bewezen bij bijvoorbeeld KLM, waar de drone afwijkingen op een vliegtuig rapporteerde die de inspecteur over het hoofd had gezien.

Niet alleen foto/video

Het mooie aan een drone is dat u elk type camera eraan kunt hangen. Denk aan warmtebeeldcamera’s of LIDAR dieptescanners. Het mooie is dat de kunstmatige intelligentie toepasbaar is op elk type camera. Een mens leert de drone waar naar te zoeken. De drone onthoudt dit en met de correcties van de mens wordt de drone steeds zorgvuldiger. Zeker op het moment dat de informatie van meerdere camera’s tijdens een inspectievlucht wordt gecombineerd.

Van herkennen naar voorspellen

De kunstmatige intelligentie kan ook leren om voorspellingen te doen. Door steeds meer inspecties te doen en die data te analyseren en vergelijken kunnen schades en afwijkingen worden voorspeld. Ook kan de drone verbinding maken de onderhoudssystemen in uw branche en de afwijkingen, schades en reparaties meteen rapporteren.

BEKIJK ALLE DIENSTEN
Vragen over AI?

Contactgegevens

Koperslagersstraat 39
8601WL Sneek
Netherlands

Info@customdrone.com
+31 6 11123279

Geef ons je uitdaging.

Bij de implementatie van drones komt veel meer kijken dan alleen een stukje hardware en software. Wij hebben de antwoorden op vragen waarvan u misschien nog niet eens weet dat u ze moet stellen. Waar wacht u nog op?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.