Terrein beveiliging voor een groter overzicht van uw grenzen.

Diensten

Business opportunity scan

Business solution

Business validation

Business implementation

Support & Maintenance

Grote oppervlaktes zijn vaak lastiger te beveiligen. Door geautomatiseerd drones wordt dit een stuk makkelijker. Zo hebben wij bij een klant in het buitenland een systeem opgeleverd, zodat drones geautomatiseerd kunnen beveiligen. Hierdoor kan de drone een gebied afvliegen en bij het spotten van mensen krijgt de piloot een melding. Vervolgens krijgt de piloot de keuze of de persoon gevolgd dient te worden of door moet vliegen.
Probleemstelling
Case study

Problem

Grote oppervlaktes zijn lastig in de gaten te houden en er zijn vaak veel mensen of camera’s voor nodig om dit om de juiste manier te beveiligen.

Solution

Een drone met normaalbeeld camera en warmtebeeld camera worden gecombineerd met slimme software. Dit zorgt ervoor dat mensen automatisch herkend worden, waardoor de drone kan ingrijpen om deze persoon te volgen of verder te gaan met de route. Dit systeem werkt beveiligd over vier verschillende 4G netwerken, zodat dit systeem niet gehackt wordt.

Approach

Customdrone heeft in een tijdsbestek toegewerkt naar het opleveren van een fully operational oplossing voor controleren van grenzen. Dit deden wij gezamenlijk met verschillende leveranciers. Gezamenlijk met een eigen ontwikkelde drone. De drone is uitgerust met een normale camera in combinatie met warmtebeeld of nachtbeeld.

Ook is het mogelijk om grote terrein te beveiligen vanuit vaste locaties door gebruik te maken van een Thether drone (kabel drone). Hiermee kan de drone tot 300 uren in de lucht blijven en de omgeving vanaf één locaties, met bijvoorbeeld een zoom camera, in de gaten houden.

see better
De drone ziet meer

De drone kan tot 4 kilometer ver kijken, waardoor de drone een groot overzicht krijgt van het beveiligde gebied. Dit zorgt ervoor dat er minder mensen ingezet hoeven te worden.

know faster
De drone ziet sneller

Doordat de drone tot 4 kilometer ver kan kijken zie je het een stuk eerder dan met het menselijke oog. Bij een verdachte situaties kan de drone met meer dan 50km/uur richting het object vliegen en deze eventueel volgen.

GET MORE
Efficienter

Door de drone hoeven er minder mensen ingezet te worden op een groot oppervlakte, aangezien de drone eventueel autonoom kan vliegen. Het is wel belangrijk om de camera goed in de gaten te houden. Op deze manier kunt u corrigeren waar nodig is.

Gerelateerde kennisartikelen

Lees meer over de know-how die we hebben toegepast in de kennisbank. Onderstaande artikelen vertellen meer over de inhoudelijke aspecten van de case.