ESA (Europeaan Space Agency) doet gps-kwaliteit testen met drones

Diensten

Business opportunity scan

Business solution

Business validation

Business implementation

Support & Maintenance

Drones, nu de dag zijn ze steeds meer in gebruik. Bijna alle drones vliegen op GPS en wat voor impact heeft dit op ons gps-netwerk? Wat voor gps-ontvangers zijn er op de markt en hoe goed werken ze nou echt met ons Galileo netwerk.
Probleemstelling
Case study

Problem

Ons gps-netwerk wordt steeds meer gebruikt door verschillende hardwares. Drones springen eruit door de snelle veranderingen. ESA wil kijken wat dit in de toekomst gaat betekenen voor het satelliet netwerk en of er ook rekening mee gehouden dient te worden.

Solution

Customdrone heeft voor de ESA een drone ontwikkeld om hier specifieke testen mee te doen van verschillende gps-ontvangers. Deze maatwerk drone moest zo flexibel mogelijk blijven, zodat er een mogelijkheid is om verschillende gps-ontvangers te testen, die in de markt beschikbaar zijn.

Approach

Customdrone heeft gezamenlijk met ESA de specifieke specs samengesteld wat deze drone moet kunnen. Hieruit zijn uiteindelijk maatwerk tekeningen gekomen voor een maatwerk onderstel. De drone kan hierdoor bijna 6KG aan test capaciteit voor computers en overige hardware de lucht in tillen. Er moest een sterke carbon constructie ontwikkeld worden. Dit werd allemaal netjes CNC gesneden. Ook was het van belang dat het zo flexibel mogelijk is. Op deze manier kan de hardware eenvoudig in de toekomst veranderd worden. De totale drone woog bijna 15kg en kan 20 minuten in de lucht blijven voor de verschillende testen.

Customdrone heeft gebruik gemaakt van een grote drone en deze opmaat aangepast met een veilige en stevige constructie. De keuze voor de test hardware en software die hierbij komt kijken zijn door Customdrone aangeschaft. Voor een compacte en veilige oplossing, die zich vrij van alles veilig door de lucht kan begeven. Deze drone vliegt onder andere op test centrums, zodat ze veilig verschillende testen kunnen uitvoeren.

see better
know faster
GET MORE

Gerelateerde kennisartikelen

Lees meer over de know-how die we hebben toegepast in de kennisbank. Onderstaande artikelen vertellen meer over de inhoudelijke aspecten van de case.