De nieuwe landmeters van de toekomst uitgerust met een drone

Diensten

Business opportunity scan

Business solution

Business validation

Business implementation

Support & Maintenance

Met de huidige methode kost het inmeten van objecten dagen tot uren, terwijl een drone dit in maximaal een uur doet. Met een drone krijgt u alsnog zichtbaar resultaat, waardoor uw engineer direct aan de slag kan. De data die de drone verwerkt kan uiteindelijk in verschillende bestanden geëxporteerd worden, waardoor uw engineers gelijk aan de slag kunnen in hun huidige tekenprogramma’s, denk bijvoorbeeld aan: Solidworks, AutoCAD etc. Dit is onder andere een van de dagelijkse bezigheden van Brandsma digitaal meten uit Bolsward.
4 uur
met huidige methode
1 uur
met 3D scandrone
4x sneller
dan huidige methode
Probleemstelling
Case study

Problem

Meten is weten, maar meten kost ontzettend veel tijd. Met de groeipotentie die Brandsma digitaal meten (BDM) heeft zijn ze verder gaan kijken naar verschillende mogelijkheden. Om meer metingen in dezelfde tijd te kunnen uitvoeren.

Solution

Customdrone heeft bewezen door RTK-drones toe te passen in combinatie met specifieke software, dat BDM een hele hectare op één centimeter nauwkeurig kan meten met een snelheid van nog geen 10 minuten.

Approach

Customdrone heeft in een kort tijdsbestek toegewerkt naar het opleveren van een fully operational oplossing voor het inmeten van grond en daken voor zonnepanelen.

In eerste instantie wordt er gericht op het samenstellen van de juiste hardware en software voor de specifieke opdrachtgever en situatie. Door verschillende drones uit te rusten met verschillende camera’s en sensoren wordt duidelijk wat de beste combinatie voor elke case en opdrachtgever is. Dit is afhankelijk van wensen, eisen, begroting, system requirements en de omgeving waarin gevlogen dient te worden.

see better
Meer data over hetzelfde oppervlakte

Landmeters meten vaak grote terreinen in voor bijvoorbeeld nieuwe gebouwen of renovaties. Door drones toe te voegen hoeft het gebouw wat bijvoorbeeld gerenoveerd wordt niet meer getekend te worden.

Maar ook het plaatsen van nieuwe wegen, inmeten van daken, nieuwbouw wijken of grond depots is allemaal mogelijk met dit nieuwe stuk techniek.

know faster
Meer land en data invliegen in een kortere tijd.

Land inmeten is een tijd intensieve job. Vooral de grotere terreinen of grote grond depots kosten vaak veel tijd. Een drone kan dit 4 tot 10 keer sneller doen dan de huidige methode. Met veel meer inzichten van bovenaf met onder andere volume berekeningen, hoogtemetingen, maten en veel meer. Zo vliegt de drone over nog geen 10 minuten over één gehele hectare.

GET MORE
Resultaat met snelheid

Hoogtekaarten die voor iedereen zichtbaar en makkelijk te lezen zijn. Volume berekeningen die met één klik op de knop gedaan zijn, oppervlakte metingen van daken of terreinen. Of een gebouw meting die u binnen enkele minuten klaar heeft. Het is mogelijk vier keer meer meetopdrachten op één dag uitvoeren. Met hetzelfde aantal mensen. Wie wil dat nou niet?

4 uur
met huidige methode
1 uur
met 3D scandrone
4x sneller
dan huidige methode

Gerelateerde kennisartikelen

Lees meer over de know-how die we hebben toegepast in de kennisbank. Onderstaande artikelen vertellen meer over de inhoudelijke aspecten van de case.